Can not a miracle come to me?

Jag tänkte berätta om ett problem jag har haft sen jag var liten.  När jag var liten åt jag allt typ, grönsaker, frukt. Inget stoppade mig, sen hände något vet inte vad sen dess kan jag inte äta grönsaker, och det tär väldigt mycket på mig. Jag vill ju men varje gång jag försöker så blir jag och spy. Lök i köttbullar går bra men annars spyr jag direkt jag äter en enda liten grönsak. Samma är med frukt. Vet inte hur jag ska ”Lära” mig äta det. Jag tycker det är så pinsamt och säga till folk. Jag måste ju få i mig vitaminer, och jag vill ju gå ner i vikt. Skulle vara bra om jag kunde börja äta grönsaker och frukt. När jag var typ nio/tio brukade lärarna tvinga i mig en grönsak i skolan, men det fungerade inte heller. Även mina kompisar har försökt, men jag spyr. 
Jag vet inte vad det var som hände.  Jag gick aldrig på dagis så kanske det är det som är kruxet? Jag vet ju att jag har missat andra saker och lära mig. Jag lärde mig ordet ”Staket ” i tvåan/trean.  Jag har inte lärt mig knyta skor än, hur mycket än min pappa försöker lära mig fattar jag endå inte.

Grönsaker ser ju otroligt gott ut, och det skulle vara roligt och slippa beställa specialmat. Varför måste jag vara så annorlunda?
Om jag tror rätt så kommer det senare men jag vill ju inte vänta. Jag kan ju inte gå och beställa en hamburgare tillexempel och sedan spy? Har ni samma problem? Eller har ni haft samma problem. 


Inköpta saker för påbörja en resa

Lite saker jag har köpt idag, för att skämma bort mig lite. Idag blev det inte så mycket och göra, blev en liten promenad hemåt. Blev och äta potatisgratäng. Inte världens nyttigaste men men. Inte så farlig heller.
Godnatt !:D
Köpte även en söt liten töjning, och gjorde inte så ont som jag trodde det skulle göra.

Välkommen till min nya blogg!

Hej och varmt välkommen till Alteration som betyder förändring. Det är meningen att jag ska förändra mig själv, de vill säga jag ska gå ner i vikt och därför har jag skapat denna blogg. Främst för att jag ska kunna hålla koll på mig själv, kanske hjälpa  er andra lite. Här kommer finnas recept. Men nu ska jag berätta lite om mig själv. Jag heter Tiina och är sjutton år gammal. Jag bor i en lägenhet i Borlänge för nuvarande. Jag pluggar till förskolelärare.

I dagens nuvarande läge så lider jag av en depression och det äter jag medicin för. Men vissa dagar är bättre och andra sämre. Jag gör väldigt många misstag på grund av hur jag mår. Men jag mår väldigt dåligt. Tidigare i mitt liv var jag smal, men jag sen blev jag kallad spinkig och blev mobbad så jag började äta, och det framkallade ett beroende. En ”kärlek” till mat. Det  finns inget stopp, jag är alltid sugen på  nåt. Förut orkade jag saker men det gör jag inte mer. Nu är det dags för en förändring, en förändring som ska få mig må bättre, orka mer. Jag ska ta små steg har jag tänkt.

För att börja lugnt, ska jag minska ner med godsakerna. Jag vet att jag kanske borde sluta först, men jag har tänkt att godiset (godsakerna) blir en sorts belöning. Jag vet redan nu att mitt bmi ligger på fetma. Det är jobbigt och prata om min vikt. Men jag vill inte prata med någon i verkligenheten så det är enklare och säga det här. Den högst vikt jag har legat på är nog 115-120kg  (vet inte exakt, men ungefär). Jag ska börja promenera (Ska nog försöka fixa ett promenadband, då kan jag enklare göra det direkt när jag vaknar och sådant).

Det här blir allt för dagen men nästa vecka kommer min träning börja på allvar, men det kommer komma inlägg under dom närmaste dagarna. Hur jag tänker, vad jag äter. Ni får se.

Men till dess, ställ frågor. Men jag skulle vilja ha era tips/träningsprogram. Ni får länk och ett eget inlägg. Angående frågorna, så får ni fråga vad ni vill, allt är tilllåtet. 

Puss och kram, Tiina